Welkom op de blog van Natàlia Perarnau

.

Lees de blogberichten van Kids&Us
Het Engels van Kids&Us gaat onverminderd door

Onze kinderen zitten al meer dan 40 dagen in lockdown. Meer dan 40 intense dagen met het gezin, waarop we geprobeerd hebben om alle behoeften van onze kinderen te vervullen op het vlak van beweging, onderwijs en plezier. Een periode waarin we op de proef gesteld zijn en elke dag het beste uit onszelf gehaald hebben.

Het vermogen van de mens om zich aan te passen is indrukwekkend. Natuurlijk hebben we allemaal goede en minder goede dagen, maar we zijn er wel in geslaagd om ons aan te passen aan deze nieuwe realiteit. Charles Darwin zei het al: ”Het zijn niet de sterksten of slimsten die overleven, maar zij die zich het beste aanpassen aan een veranderende omgeving.” Momenteel doet ieder van ons zijn uiterste best om te overleven: als mama, papa of kind, op professioneel vlak, en - in het geval van Kids&Us - als onderwijzers.

De wereld lijkt even stil te staan, maar bij Kids&Us gaan we onverminderd door. We hebben nog meer dan een derde van het schooljaar te gaan en we kunnen het ons niet veroorloven dat onze kinderen aan het volgende schooljaar beginnen met een tekort aan kennis. Daarom hebben we vanaf het begin van de lockdown alle zeilen bijgezet om elke week nieuwe activiteiten te kunnen aanbieden. Deze activiteiten waren weliswaar niet bedoeld om de lessen te vervangen, maar we hebben ze na verloop van tijd steeds meer aangepast, zodat ze zo veel mogelijk aansluiten bij de activiteiten die onze leerlingen in de klas zouden moeten doen. Wat spontaan ontstaan is als een tijdelijke oplossing voor een aantal weken, wordt nu steeds meer op punt gezet en afgestemd op de nieuwe omstandigheden. De bedoeling is dat de leerlingen dankzij al deze activiteiten uiteindelijk de noodzakelijke kennis opdoen om het volgende schooljaar zo goed mogelijk in te zetten.

Daarnaast blijven we ons ook inspannen om ervoor te zorgen dat het Engels van Kids&Us beschikbaar is voor alle gezinnen die dat willen. Op onze website vinden jullie elke week nieuwe activiteiten: liedjes, dansjes, receptjes, leuke knutselactiviteiten en tekenfilmpjes met de hoofdrolspelers van onze eigen uitgeverij. Deze activiteiten maken deel uit van Stay at Home, een initiatief waarmee we jullie thuis willen laten genieten van leuke, leerrijke momentjes in het Engels.

Experten zeggen dat er veel zal veranderen, dat het moeilijk zal zijn om terug te keren naar ons leven van voor COVID-19, maar van één ding zijn we zeker dat het nooit zal veranderen: onze wilskracht om kinderen Engels te leren, wat er ook gebeurt. En daarvoor kunnen we rekenen op een bereidwillig, bekwaam team dat zich aan elke situatie weet aan te passen.

Niets zal ons tegenhouden, want tijd is heel kostbaar en de klok kan niet teruggedraaid worden. Onze leerlingen hebben een paar jaar de tijd om zich volledig aan hun opleiding te wijden en zich voor te bereiden op hun toekomst, en het is onze verantwoordelijkheid dat hun opleiding niet onderbroken wordt en hun tijd niet verspild wordt.

De huidige situatie motiveert ons alleen maar en zorgt ervoor dat we nog creatiever uit de hoek komen om onze belofte na te komen en onze leerlingen ondanks alles toch Engels te leren. Your kids are going to learn English, no matter what*.

Lieve groeten. We missen jullie!

*Wat er ook gebeurt, jullie kinderen zullen Engels leren!

  1. 1132
Delen op >

Opmerkingen

Laat een opmerking achter

Om een opmerking achter te laten, moet u geregistreerd zijn.