Welkom op de blog van Natàlia Perarnau

.

Lees de blogberichten van Kids&Us

Ter wereld komen, groeien, zich ontplooien en zelfstandig worden: dat zijn de sleutelmomenten in het leven van elk leven wezen, en ook van elk project, professioneel of persoonlijk. Het is de natuurlijke gang van zaken.

Als er één ding is waar ik zeker van ben, dan is het wel dat we in de huidige context, na het doorstaan van een wereldwijde pandemie, in één jaar tijd de lessen hebben geleerd waar we anders vijf jaar over zouden doen. Concreet hebben we bij Kids&Us onze methode in sneltempo gedigitaliseerd om het leerproces van onze leerlingen in elk scenario te kunnen garanderen. 

Alles wat we doen, doen we tenslotte voor hen: de leerlingen, onze kinderen, de generatie van de toekomst. Ze zullen ongetwijfeld dingen bijleren, en dan heb ik het niet alleen over de Engelse taal. We hebben hen het voorbije jaar laten zien dat we het hoofd kunnen bieden aan moeilijke situaties en dat we er geen genoegen mee nemen om hen simpelweg online les te geven. Integendeel: we hebben duidelijk gemaakt dat we hen meer wilden bieden en hebben daarom onze methode aangepast. Ook al loopt alles niet altijd zoals we willen, wat telt is dat we ons inzetten, doorzetten, en niet opgeven. Dat is een heel belangrijke levensles. Maar ook wij, ouders en volwassenen in het algemeen, hebben veel bijgeleerd van onze kinderen. Wat voor mij heel opvallend was tijdens deze moeilijke periode is hun grote aanpassingsvermogen. Het was fascinerend om te zien hoe de kinderen zich hebben aangepast aan een zeer beperkende omgeving, en dat ook deden vol enthousiasme en vaak met meer discipline dan volwassenen. Voor veel kinderen is het leren in een online omgeving naadloos verlopen, en dat zonder enige aankondiging of voorbereiding.

Als ik denk aan mijn eigen kinderen, maar ook die van jullie, besef ik dat we hen een heel mooi voorbeeld gegeven hebben van hoe het leven in elkaar zit. Ze hebben ons zien lijden, worstelen en obstakels overwinnen. Ze hebben gezien hoe we omgaan met onvoorziene gebeurtenissen waarmee ook zij later te maken zullen krijgen.

Vandaag bevinden we ons nog steeds buiten onze comfortzone. En ook al zal alles opnieuw normaal worden, ieder van ons zal een ander persoon geworden zijn. We hebben een grote waarheid onder ogen moeten zien: verandering is onvermijdelijk

Persoonlijk vergelijk ik de mens graag met het ecosysteem van een bos. We zijn allemaal bomen. Sommige bomen zijn groter dan andere. Sommige bomen krijgen meer zon dan andere. Maar in wezen zijn we allemaal onderhevig aan veranderingen waaraan we ons moeten aanpassen. Het maakt niet uit waar we ons bevinden in het bos; we maken deel uit van een groot ecosysteem dat ons allemaal omringt en wij, als mensen, zijn erin geslaagd onze krachten te bundelen tijdens deze ongekende uitdaging om zo beetje bij beetje het zo belangrijke evenwicht terug te vinden dat we “de normaliteit” noemen.

  1. 530
Delen op >

Opmerkingen

Laat een opmerking achter

Om een opmerking achter te laten, moet u geregistreerd zijn.