Welkom op de blog van Natàlia Perarnau

.

Lees de blogberichten van Kids&Us
Op zoek naar een rustig momentje

Het is weer van dat: het eindejaar is in zicht en iedereen heeft haast. Haast om de goede voornemens van 12 maanden geleden af te vinken, haast om de juiste cadeaus te vinden, haast om het kerstmenu te kiezen ... Haast, haast en nog eens haast! Sta er even bij stil: is dit niet net het tegenovergestelde van wat je je voor dit jaar had voorgenomen? Genieten van elk moment, het rustiger aandoen, meer tijd nemen voor jezelf, je dierbaren meer zien, meer lezen, meer sporten ... Kortom, meer leven.

Maar het leven is onvoorspelbaar en wij zijn gewoontedieren. Elk jaar overkomt ons hetzelfde. De pandemie heeft onze wereld op zijn kop gezet en we hebben ons aangepast aan een nieuwe manier van leven. Maar zodra we konden en misschien zonder het te beseffen, hebben we teruggegrepen naar onze oude, haastige manier van leven ... We lijken het dus maar niet te leren.

Is slow life dan slechts een illusie, een onverwezenlijkbare droom? Ik hoop alvast van niet, en hoewel ik niet hét antwoord heb op de vraag hoe je kan leven zonder haast, kan ik wel vertellen hoe ik het rustiger aandoe als alles me te snel gaat.

Dit zijn mijn 5 onfeilbare tips om te onthaasten:

1.- Aan yoga doen. Soms hebben we geen zin om onze sportkleren aan te trekken, maar zodra je beweegt, voelt het goed - dat hoef ik je niet te vertellen!

2.- Een koffie of een theetje drinken met een goede vriend(in).

3.- Een mooi verhaal lezen. Een boek dat je meeneemt naar een andere wereld is pure magie.

4.- Wandelen op het strand, in de bergen, in een park, in je tuin ... waar dan ook. Wandelen is de ideale manier om je batterijen op te laden, even tot stilstand te komen en je gedachten op een rijtje te zetten.

5.- En tot slot, niets doen. “NIETS doen?”. Inderdaad. Hoe moeilijk het ook is, er zijn momenten dat je gewoon eens niets moet doen, en je zelfs moet vervelen.

Door al deze tips toe te passen, haal ik meer plezier uit het dagelijkse leven en geniet ik meer van de mensen om me heen. De tijd vliegt. Kijk maar naar hoe snel onze kinderen opgroeien ... Hoewel ik altijd ten volle probeer te genieten van de tijd met mijn dierbaren, gunt Kerstmis ons een adempauze die we de rest van het jaar misschien niet hebben. Het is het moment om plezier te maken met het gezin, momenten te delen en terug te denken aan hoe de feestdagen waren toen we klein waren. Wie thuis het geluk heeft de kerstmagie te kunnen beleven met jonge kinderen, moedig ik aan er volop van te genieten. Wie oudere kinderen heeft, zoals ik, wens ik geduld en veel liefde. De herinneringen die we nu maken, zullen ook van hun leven deel uitmaken. Ze zullen hun emotionele rugzak vullen en wie weet op een dag deze herinneringen delen met hun eigen gezin.

Kortom, haal de kerstsfeer beetje bij beetje, ongehaast, in huis en geniet van elk moment.

Ik wens iedereen fijne feesten en een gelukkig nieuwjaar!

  1. 4738
Delen op >

Opmerkingen

Laat een opmerking achter

Om een opmerking achter te laten, moet u geregistreerd zijn.