Universum

Ontdek de Fun Weeks van Kids&Us
Ontdek de Fun Weeks van Kids&Us

Wat zijn de Fun Weeks?

Tijdens de vakantieperiode is het normaal om activiteiten te zoeken waar de kinderen zich mee kunnen bezighouden en plezier maken. Om aan deze behoefte te voldoen, heeft Kids&Us een aanbod ontwikkeld vol leuke dingen om te doen in het Engels. 

Het doel van de Fun Weeks is om kinderen taalkundig onder te dompelen in het Engels tijdens themaweken. Onze Fun Weeks bieden voor elke leeftijdsgroep betekenisvolle situaties vol activiteiten zoals spelletjes, dans, theater, knutselwerk...

Enkele jaren geleden begon Kids&Us aan een heel ambitieus project met vooruitstrevende verwachtingen. Sindsdien beschikken we over een heel team, dat zich voornamelijk bezig houdt met het ineensteken van onze inhoudelijke unieke, exclusieve Fun Weeks in onze centra. 

We hebben een eigen hoogwaardig product gecreëerd dat er niet alleen voor zorgt dat de kinderen enkele speelse dagen in het Engels kunnen doorbrengen, maar hen ook helpt om zich woordenschat en Engelse uitdrukkingen eigen te maken via liedjes, verhalen, theater, knutselwerk en spelletjes. We hebben een uitstekend oog voor detail, wat weerspiegeld wordt in de inhoud van de Fun Weeks, die perfect aangepast zijn aan de verschillende leeftijdsgroepen. 

Wat houden ze in?

Elke week dompelen we ons onder in een nieuwe wereld via verschillende verhalen, die we speciaal creëren om het taalverwervingsproces te vergemakkelijken. 

Om deze thema’s naar voren te brengen, doen we verschillende activiteiten  - uitsluitend in het Engels, die worden onderverdeeld in grote tijdsblokken. 

 • Psychomotorieke activiteiten: spelletjes om de teamgeest en beweging te stimuleren.
 • Verhaaluurtje (Storytime): we geloven dat verhalen essentieel zijn om een taal aan te leren. Onze verhalen draaien elke week rond een ander thema en verschillen naargelang de leeftijdsgroep. Ze bieden onze leerlingen de mogelijkheid om kennis te maken met structuren en woordenschat in een levensechte context. Tijdens de Fun Weeks worden er verhalen verteld, geleerd, gepraat en uitgebeeld. 
 • Knutselwerken (Crafts): we maken ook knutselwerkjes (maskers, kostuums, dierenfiguren...) rond het wekelijks thema. 
 • Markt (Market): twee keer per week wordt er een markt in scène gezet waar de kinderen kopers worden en leren hoe ze hun ontbijt moeten bestellen in het Engels met de juiste formules. 
 • Thematische liedjes met choreografie (Songs): dit is zonder enige twijfel de meest geliefde activiteit van de Fun Weeks. De liedjes worden altijd gemaakt en samengesteld met het wekelijks thema in het achterhoofd. De inhoud ervan varieert naargelang de leeftijdsgroep. 
 • Onze leraren en leraressen nemen het podium in (Staff Performance): ook naar deze activiteit wordt altijd met veel ongeduld en enthousiasme uitgekeken door ons jong publiek. Ons lerarenkorps verkleedt zich en beeldt een kort verhaal uit met de kinderen als publiek.

Te onthouden

 • Leeftijd: de activiteiten zijn gericht op kinderen van 3 tot 10 jaar. 
 • Aantal kinderen per groep: maximum 10 per groep en leraar/lerares. 
 • Onderverdeling: de kinderen worden naargelang hun leeftijd ingedeeld in groepen: 3-4 jaar, 5-6 jaar en 7-10 jaar. 
 • Agenda: De Fun Weeks zijn wekelijkse activiteiten die tijdens de schoolvakanties plaatsvinden.
 • Uurrooster*: 9-13 u. Er zijn enkele centra die een flexibel uurrooster aanbieden, dat ouders toelaat om hun kinderen voor 9 u af te zetten en na 13 u te komen ophalen. 

* Raadpleeg uw centrum.

Wilt u graag meer informatie ontvangen?

Neem contact met ons op - wij beantwoorden al uw vragen.

Informatie vragen
Creatieve activiteiten, liedjes en dansjes om al spelende te leren!

Andere activiteiten tijdens de vakantie