Universum

Ontdek de Summer Fun-stadskampen van Kids&Us
Ontdek de Summer Fun-stadskampen van Kids&Us
Summer Fun

Ontdek de Summer Fun-stadskampen van Kids&Us

Wat houdt Summer Fun in?

Stadskampen die ‘s zomers worden georganiseerd om uw kinderen een vakantie vol leuke activiteiten in de zomer te kunnen voorschotelen. Tijdens deze kampen doen we speelse, verrijkende activiteiten in het Engels waar uw kinderen zich helemaal in uitleven. 

De English Summer Fun-weken vinden buiten de Kids&Us-centra plaats, in scholen of sportcentra, en duren de hele dag (gelieve het uurrooster voor uw gemeente te raadplegen). 

Wat zijn de doelen?

Elke week vatten de kinderen een nieuw avontuur aan waarop ze zich via verschillende activiteiten identificeren met de personages van de verhalen die aan bod komen tijdens Summer Fun. De doelen zijn om:

 • de kinderen onder te dompelen in het Engels en hun algemeen begrip te verbeteren;
 • nieuwe structuren en woordenschat te verankeren en zich eigen te maken; 
 • situaties te creëren waarin ze hun voorafgaande en toekomstige kennis van het Engels in de praktijk kunnen omzetten in een speelse context. 

Hoe zitten ze ineen?

Elke week reizen we naar een nieuwe wereld via verschillende verhalen en thema’s die speciaal ontworpen werden om het taalverwervingsproces op punt te stellen. 

 • Storytime: we geloven dat verhalen essentieel zijn om een taal aan te leren. Onze verhalen draaien wekelijks rond een ander thema en verschillen naargelang de leeftijdsgroep. Ze bieden onze leerlingen de mogelijkheid om kennis te maken met structuren en woordenschat in een levensechte context. Tijdens de English Summer Fun-weken worden er verhalen verteld, geleerd, gepraat en uitgebeeld.
 • Song and Dance Time: liedjes en choreografieën rond een bepaald thema die verschillen naargelang de leeftijdsgroep. 
 • Crafts: we zullen ook knutselwerkjes maken (maskers, kostuums, dierenfiguren) zodat de kinderen hun artistieke vaardigheden kunnen ontwikkelen. Deze knutselwerkjes hebben altijd te maken met het thema van de week. 
 • Monitored Games: laten we spelen! We spelen spelletjes en doen psychomotorieke activiteiten om het groepsgevoel te versterken. We leren te delen, op onze beurt te wachten, etc. 
 • Freegame: tijdens het vrij spel kunnen de kinderen hun verbeelding de vrije loop laten gaan en banden smeden. 
 • Lunchtime: we grijpen het middagmaal aan om de kinderen woordenschat en uitdrukkingen aan te leren die te maken hebben met deze activiteit. Aangezien deze activiteit dagelijks plaatsvindt, zijn de mogelijkheden oneindig. Staff Performance: onze monitoren en monitrices worden voor één dag acteurs. De kinderen vinden het geweldig om hun monitoren en monitrices verkleed te zijn en verschillende personages uit te beelden tijdens een theaterstuk dat tijdens de week in verschillende delen wordt opgevoerd. De kinderen kunnen zo het stuk zonder probleem volgen en er zelf aan deelnemen. 
 • Trips: waar gaan we deze week naartoe? De kinderen vinden het heel leuk om er elke week even op uit te gaan. 
 • En vrijdag... Party Time!  Aan het einde van de thematische week open we onze deuren zodat het hele gezin kan genieten van wat de kinderen de afgelopen week geleerd hebben tijdens een spektakel vol dans, muziek en andere activiteiten in het Engels.

Te onthouden

 • Leeftijd: de activiteiten zijn gericht op kinderen van 3 tot 12 jaar. 
 • Aantal kinderen per groep: maximum 10 kinderen per groep en leraar/lerares. Op elke Summer Fun-week is er een kampcoördinator of –coördinatrice aanwezig. 
 • Onderverdeling: de kinderen worden naargelang hun leeftijd ingedeeld:  3-4 jaar, 5-6 jaar, 7-9 en 10-12 jaar.
 • Agenda: de Summer Fun-weken zijn wekelijkse kampen die Kids&Us tijdens de zomervakantie organiseert.  
 • Uurrooster: er zijn documenten te uwer beschikking waarin u het uurrooster voor elke Summer Fun-week kunt raadplegen

Voor meer informatie, ga langs bij uw Kids&Us-school.

Delen op >
Wilt u graag meer informatie ontvangen?

Neem contact met ons op - wij beantwoorden al uw vragen.

Informatie vragen
Hele dagen boordevol activiteiten in het Engels.